Kriseterapi

Der er forskellige former for krise, som ikke klart kan adskilles.

Men som det forstås her, så er du i krise, hvis du har overværet eller selv været ude for noget voldsomt. Eller hvis du i en periode har været udsat for mange belastninger. Du kan være angst, grådlabil, vredladen eller på anden måde blive overmandet af stærke følelser eller andet ubehag (nogen menneskers krise kan også vise sig ved en manglende reaktion udadtil), og du kan have særdeles svært ved at overskue ting.

Hvis krisesituationen varer ved, kan den udvikle sig til en depressionslignende tilstand med lavt energiniveau, tristhed og ulyst.

Vi starter altså med at beskrive hændelsen eller hændelserne relativt detaljeret, så du kan overskue og forstå, det der skete. Ved at gennemgå tiden omkring hændelsen i detaljer, vil du opnå en form for tidsmæssig udstrækning, og derved få nemmere ved at overskue hændelsen. Samtidig vil du bedre kunne forstå, hvorfor du har det, som du har det.

Når vi har gennemgået tiden og hændelserne detaljeret, vil vi tale om hvilken betydning disse havde for dine tanker, følelser og kropslige tilstande.

På et tidspunkt vil vi også tale om de kropslige reaktioner i en krise og stressreaktion, således at du bedre kan forstå hvad der sker med dig.

Og endelig vil vi supplere med nogen vejrtrækningsøvelser, der kan stoppe den fysiologiske del af krise/stress reaktionen

 

Share This