Bliver du aldrig vred? Har du lyst til at græde, men kan ikke? Tør du ikke føle varme følelser for nogen? Siger du aldrig “jeg elsker dig”?

Vi får problemer, hvis ikke vi kan føle vores følelser. Vi er nød til at kunne mærke vores vrede, for at kunne sætte grænser. Hvis du er bange for din vrede, er du måske også bange for at sige “nej”.

Er en nærtstående i dit liv død, skal du kunne græde og sørge. Ellers får kærligheden mindre plads, fordi du bliver bange for at elske. Hvis ikke du kan føle sorg over tabet, risikerer du også, at blive stresset og deprimeret.

Undgår du varme følelser for andre, eller undlader du at udtrykke din kærlighed til din partner? Hvis du ikke tør sige “jeg elsker dig”, så risikerer du at skabe afstand mellem dig og din partner. I sidste ende risikerer du at miste vedkommende.

Følelser kaldes også “før handlinger”. De er grundlaget for vores adfærd og vores handlinger. Hvis ikke du kender dine følelser, ikke kan mærke dem, eller ikke tør føle dem, kommer dine handlinger ikke til at tjene din livsvej, dine ønsker eller dig selv godt.